SON DAKİKA HABERİ: Yenidoğan çetesi davası: Örgütün iki numaralı ismi Doktor İlker Gönen cezaevinde intihar etti – Son Dakika Türkiye Haberleri

0
D1O3hNE_uUqhqoio0oNZVQ.jpg


10 bebeğin ölümüne neden olduğu için yargılanan sanık İlker Gönen, Antalya Yüksek Güvenlik Cezaevi’nde 29 Ekim’den bu yana tutuklu bulunuyordu. Gönen’in çay bardağı ile bileklerini kestiği ve müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtildi. İlk gelen bilgilere göre, Gönen’in sağ bileğinde derin kesik izi, sol bileğinde ise küçük kesik izi vardı. Gönen’in yanlız kaldığı odasında intihar girişimi sonrası butonu basarak görevlileri çağırdığı, yapılan ilk müdahelenin ardından ambulansla hastaneye götürülürken yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

SOĞUKKANLI ANLATIMLARI VARDI

Gönen, son duruşmada, bir bebeğin ölümüne ilişkin sorgulanırken, soğukkanlı şekilde, bir başka doktorun mesaisinin bitmesinden önce ölmesini istediğini kabul etmişti. Duruşma tutanaklarında bu durum şöyle yer aldı: 

“Sanık İlker Gönen’e tape kayıtlarındaki bir bebek hakkında “Ex oluyorsa Dursun (Dr. Dursun Eryılmaz) çıkmadan olsun” ifadeleri soruldu.

Gönen, “Bebeğin durumu kötüydü zaten, vefat edeceğini anladık. Umarım Dursun Bey çıkmadan eder, daha fazla acı çekmeden” düşüncesiyle bu ifadeyi kullandığını söyledi.”

Gönen,  mahkemede kendisini tanıkırten, “Kuleli Askeri Lisesi mezunuyum. 2009 yılında tabip üsteğmen olarak görev yaptığım zaman askeriyeden ayrılmam nedeniyle 6 ay Silivri Cezaevinde hükümlü olarak kaldım. Bunun dışında hakkımda herhangi bir yakalama ve cezai işlem olmamıştır.” ifadesini kullanmıştı. 

Yaklaşık 6 yıllık olan Medisense isimli şirkette bir yıla yakın bir süre çalıştığını ve ortada bir örgüt olmadığını ifade eden Gönen, dosyadaki tape kayıtlarının çok büyük bir kısmının danışman doktor olması sebebiyle tıbbi sorular veya sevk olunacak hastanın nereye sevk olacağıyla ilgili olduğunu ileri sürdü. 

SON DAKİKA HABERİ: Yenidoğan çetesi davası: Örgütün iki numaralı ismi Doktor İlker Gönen cezaevinde intihar etti - 1
Örgütün iki numaralı ismi olarak yargılanan İlker Gönen için 582 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. 

İLKER GÖNEN KİMDİR? 

İlker Gönen, yenidoğan çetesi olarak bilinen örgütünün iki numaralı ismi olmakla suçlanıyordu. 

Fezlekeye göre, Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi sahibi Dr. Fırat Sarı, Dr. İlker Gönen ile birlikte İstanbul içerisinde birçok özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesini işletmek amacıyla aldı. Fırat Sarı daha sonra da, kendisine bağlı sağlık çalışanlarını anlaştıkları hastanelerin yenidoğan birimlerine yerleştirdi.

Şebekenin sağlık çalışanları, 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir, 112 Acil Çağrı Merkezi hasta sevklerini yapan Fehmi Alperen, il dışı hasta sevklerini yapan Serdar Yüksel ve o dönemde Esenyurt Belediye Başkanlığı Sağlık Hizmetlerinde çalışan Renas Kılıç aracılığıyla, devlet hastanelerinde ya da farklı özel hastanelerde doğup tedavisinin yoğunluktan dolayı başka hastanelerde yapılması uygun görülen bebek hastaları tespit etti. Fezlekedeki suç örgütü şemasında, örgüt elebaşı, yöneticileri ve üyelerinin isimlerine yer verildi.

Şemaya göre, suç örgütünün elebaşılığını Fırat Sarı’nın yaptığı, İlker Gönen ve Gıyasettin Mert Özdemir’in ise yönetici olduğu belirtilen fezlekede, örgütün üyelerinin ise Renas Kılıç, Serdar Yüksel, Fehmi Alperen, Hakan Doğukan Taşçı, Hasan Basri Gök, Deniz Korkmaz, Enes Kaan Bölükbaşı, Hüseyin Günerhan, Sümeyye Nur Arslan, Cansu Akyıldırım ve Mehtap Sayar olduğu aktarıldı.

SON DAKİKA HABERİ: Yenidoğan çetesi davası: Örgütün iki numaralı ismi Doktor İlker Gönen cezaevinde intihar etti - 2
Doktor Fırat Sarı, yenidoğan çetesinin lideri olarak yargılanıyor. 

YENİDOĞAN ÇETESİ NEDİR?
 
Yenidoğan bebeklerin bazıları, doğumdan sonra yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor. Çete, bu durumu fırsat bilerek, bebeklerin yoğun bakım gereksinimi paraya çevirmeye başladı. Bebek yoğun bakım ünitesi olmayan hastanelerle anlaşma yaptılar. Çete üyeleri kendileri için de bebek bakım için tesisler kurdu veya kiraladı. Bebekler, uygun sağlık hizmeti alacakları hastanelere değil, 112 Acil Servisi ile ortak çalışan şüphelilerin seçtiği ve “örgüt adına kârlı görünen” hastanelere gönderiliyordu.

İddianameye göre, çetenin asıl amacı bebeklerin iyileştirilmesinden ziyade daha çok para kazanmaktı. Fakat enfeksiyona açık bir ortam olan yenidoğan ünitelerine yatırılan bebeklerden bazıları, normalden daha uzun süre yatılı kaldıkları veya hiç gereksinim yokken bu bölüme yönlendirildikleri için hayatını kaybetti.

Şüpheliler ayrıca, usulsüz bir şekilde hastanedeki ilaçları satarak maddi kazanç elde ediyordu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *